aaarss

PWA en dienstenonderneming Buren

Wat?
PWA staat voor Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap.

Voor wie?
Privé-personen, plaatselijke overheden, scholen, vzw's, verenigingen, land- en tuinbouwbedrijven kunnen er terecht om kleine herstellings- en onderhoudswerken en tuinonderhoud te laten uitvoeren door werklozen.

Wat zijn de stappen?
U dient zich in te schrijven in het PWA-kantoor. U betaalt de PWA'er per uur met een PWA-cheque. Een cheque kost 9 euro. U hebt wel recht op belastingvermindering.

Dienstenonderneming en strijkwinkel Buren
PWA heeft ook een dienstenonderneming Buren met poetsdienst en strijkwinkel. Hier voeren poetshulpen in vast dienstverband (dus geen werklozen) huishoudelijke taken uit bij privé-personen. Zowel voor poetsen als voor strijken betaalt u met dienstencheques. Per gewerkt uur betaalt u met één dienstencheque. Deze kost 9 euro per stuk en is fiscaal aftrekbaar.

Wat zijn de stappen?

  • neem contact op met het PWA-kantoor en laat uw vraag naar hulp noteren. Strijkgoed kunt u gewoon binnenbrengen zonder voorafgaandelijke aanvraag;
  • via het kantoor kunt u zich laten registreren als gebruiker. U kunt dit zelf ook online doen via www.dienstencheques-rva.be
    U ontvangt dan van Sodexho, de firma die de dienstencheques uitgeeft, een klantnummer en een rekeningnummer om de cheques te bestellen.

Opgelet: PWA werkt alleen met papieren dienstencheques en het is aan te raden te wachten om cheques aan te kopen tot er u effectief hulp is toegewezen. De cheques zijn immers maar acht maanden geldig.


Openingsuren PWA

maandag:

gesloten

dinsdag:

9.00 - 12.00 uur

woensdag:

9.00 - 12.00 uur

donderdag:

na afspraak

vrijdag:

9.00 - 12.00 uur

Contact: PWA en Strijkwinkel Buren, Graaf van Hoornestraat 26, 9850 Nevele, tel. 0495 563 490, pwa.burennevele@outlook.com