aaarss

Markten

Lokale economie

Cyriel Buyssestraat 15
9850 Nevele
tel. tel. 09 321 92 49
lokaleeconomie@nevele.be

Wekelijkse markt in Nevele-centrum op vrijdagvoormiddag

Er is een wekelijkse openbare markt in onze gemeente op vrijdagvoormiddag van 8.00 tot 12.00 uur in het centrum van Nevele. De markt biedt plaats aan een aantal kramen met een ruim aanbod (voeding, bloemen…)
Het is een initiatief van het gemeentebestuur in samenwerking met de Adviesraad voor Lokale Economie (ALE). 
De fair trade camionette met fair trade producten bevindt zich elke laatste vrijdag van de maand op de markt.

Wekelijkse markt in Hansbeke-centrum op dinsdagvoormiddag

Ook in deelgemeente Hansbeke heeft er een wekelijkse openbare markt plaats met diverse kramen.

Culinaire markt Hapje-Tapje

Ter gelegenheid van de septemberkermis in Nevele wordt voor de achtste maal een culinaire markt, Hapje-Tapje genaamd, georganiseerd op zaterdag 1 september 2018 vanaf 18.30 uur in het centrum van Nevele.

Jaarmarkt, vee- en paardenprijskamp

Jaarlijks heeft er ter gelegenheid van de septemberkermis in Landegem een jaarmarkt plaats de donderdag na het derde weekend van september (donderdag 20 september 2018). In het centrum van Landegem staan dan van 7.00 tot 13.00 uur diverse marktkramen opgesteld. Tevens is er die dag een vee- en paardenprijskamp.

Ambulante handel in onze gemeente

In onze gemeente vind je op bepaalde dagen occasionele verkoopkramen. Deze verkopers moeten over een leurkaart of machtiging beschikken die ze moeten aanvragen bij een ondernemingsloket. Lees meer hierover onder ambulante handel.

Standplaats op een markt voor erkende verenigingen
Ambulante handelaars (reizende verkopers) beschikken over een leurkaart of machtiging. Voor een aantal verkopen hoeft men echter geen leurkaart te hebben. Zo kunnen onder meer erkende verenigingen, na goedkeuring door het college van burgemeester en schepenen, ook occasioneel een verkoopactie op het openbaar domein houden. Ze kunnen bijvoorbeeld een standplaats innemen op de wekelijkse markt om zo hun vereniging te promoten. Meer info hierover bij de dienst Lokale Economie.

Formulieren?

Regelgeving?