aaarss

Nieuwe inwoners (onthaal)

Burgerzaken

Cyriel Buyssestraat 15
9850 Nevele
tel. 09 321 92 51
burgerzaken@nevele.be

Milieu, Natuur en Duurzaamheid

Cyriel Buyssestraat 15
9850 Nevele
tel. 09 321 92 46
milieudienst@nevele.be

Communicatie

Cyriel Buyssestraat 15
9850 Nevele
tel. 09 321 92 15/17
communicatie@nevele.be

Nieuwe inwoners krijgen bij hun inschrijving bij de dienst Burgerzaken een onthaalmapje met nuttige informatie zoals een ophaalkalender en een stratenplan.
Het gemeentebestuur organiseert twee onthaalmomenten per jaar: de laatste zondagvoormiddag van maart en september om 9.30 uur in de bibliotheek, Stationsstraat 20 in Landegem. De nieuwe inwoners krijgen een persoonlijke uitnodiging.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • verwelkoming door de burgemeester en de schepen van communicatie;
  • kennismaking met de gemeente via een powerpoint;
  • ontbijt.

Nieuwe inwoners, die nog niet ingeschreven zijn, kunnen met een voorlopige kaart nieuwe inwoner/kaart containerpark (elektronische toegangspas) terecht in het containerpark. Deze kaart is zes maanden geldig en is verkrijgbaar bij de dienst Burgerzaken. Er wordt een waarborg van tien euro gevraagd. Zodra de identiteitskaart in orde is, hebt u toegang via uw elektronische identiteitskaart (EID) en krijgt u de waarborg terugbetaald.
Toekomstige inwoners die in de gemeente een woning bouwen of verbouwen, krijgen ook met een elektronische toegangspas toegang tot het containerpark. Deze toegangspas is twee jaar geldig en is verkrijgbaar bij de Milieudienst. Er dient ook een waarborg van tien euro te worden betaald voor deze elektronische toegangspas.

Nieuwe inwoners die recent uit het buitenland naar Nevele zijn verhuisd en nog veel vragen hebben over onze samenleving, kunnen terecht bij het Agentschap Integratie & Inburgering, contactpunt Lokaal Dienstencentrum Elfdorpen (Ghesquièrestraat 15, 9800 Deinze). Het bureau kan een inburgeringstraject aanbieden dat bestaat uit een aantal cursussen en individuele begeleiding.

Meer info:
Contactpunt Lokaal Dienstencentrum Elfdorpen, Ghesquièrestraat 15, 9800 Deinze, tel. 09 321 86 00, deinze@integratie-inburgering.be,integratie-inburgering.be/contactpunt-deinze