aaarss

Welkom

Beste bezoekers,

Van harte welkom op de website van de gemeente Nevele. Het gemeentebestuur probeert u zo goed als mogelijk te informeren over zijn dienstverlening en werking. Deze website is één van de middelen. Ze is het resultaat van continu overleg en samenwerken. Ik wil dan ook alle medewerkers en verantwoordelijken van harte danken voor hun inzet om deze site aan u, bezoeker, te kunnen aanbieden.

Via uw bezoek aan onze website zult u kunnen vaststellen dat onze gemeente heel wat te bieden heeft. Als landelijk kruispunt van wegen vindt u er zes mooie deelgemeenten met ontelbare mooie hoekjes en landschappen. U vindt er nog woningen en hoeven terug die u laten mijmeren over de tijd waarin Cyriel Buysse schreef. Het is geen toeval dat onze gemeente, naast Buysse, heel wat literaire grootheden gekend heeft en kent. De gezusters Loveling, barones Monica Van Paemel , Erwin Mortier,…

U kunt onze gemeente probleemloos bereiken per wagen of met het openbaar vervoer. Nevele beschikt over een op- en afrit van de autosnelweg E40. De gemeente wordt doormidden gesneden door de spoorlijn 50a. Op haar grondgebied bevindt zich het station Landegem en de stopplaats Hansbeke met een ruim aanbod van stoptreinen. Ook vervoersmaatschappij De Lijn biedt een degelijk aanbod van mogelijkheden om verschillende plaatsen in de gemeente per bus te bereiken.

Wilt u onze gemeente langer dan één dag bezoeken? Geen probleem! Verschillende gastenverblijven zullen u graag verwelkomen.

De gemeente beschikt over een netwerk van fietsroutes, waaronder de gemeentelijke Nevellandroute. Nevele met de fiets verkennen is een aanrader!

In verschillende horecazaken kunt u even halt houden om te verpozen. De gemeente beschikt ook over een mooi aanbod van uitstekende restaurants.

Informatie over dit alles kunt u op deze website terugvinden.

Beste bezoeker, ik dank u alvast voor uw bezoek aan onze website. Als u, ondanks onze inspanningen zoveel mogelijk informatie ter beschikking te stellen, nog vragen of suggesties zou hebben, kunt u steeds terecht bij de gemeentelijke administratieve diensten. U kunt deze telefonisch bereiken op het centrale telefoonnummer 09 321 92 00.

Met een oprechte groet  

Johan Cornelis

Burgemeester

jc