aaarss

Tentoonstellingen in de Wandelgangen

Cultuur

Cyriel Buyssestraat 15
9850 Nevele
tel. 09 321 92 76
cultuurdienst@nevele.be

Driemaandelijks vindt er een nieuwe tentoonstelling plaats in De Wandelgangen, de expositieruimte in de foyer en de gangen bij het auditorium De Klaproos en de bibliotheek.

Professionele kunstenaars stellen er hun werk tentoon en openen telkens met een openbare vernissage. De tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Wery Pollier

Van 2 maart 2018 tot en met 15 april 2018 wordt het werk van de Eeklose kunstschilder Wery Pollier tentoongesteld in galerie De Wandelgangen. De tentoonstelling kan bezocht worden tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Wery Pollier is docent kunstschilderen en (model) tekenen bij De Kunstgreep in Hansbeke en in het Latems Creatief in Sint-Martens-Latem. Na een inactieve periode van 20 jaar heeft Wery besloten om zijn pastels en olieverf terug uit de kast te halen en een loopbaan als kunstenaar uit te bouwen.

Zijn grote voorbeeld is Frans Hals. Reeds van kinds af aan is Wery gefascineerd door het kleurgebruik en de vlotte manier van schilderen van Hals. Voor Wery Pollier moet een kunstenaar een boodschap uitdrukken in zijn werken, bijvoorbeeld een reactie op maatschappelijke toestanden. Zo wil Wery de toeschouwer laten nadenken over een bepaald onderwerp.