aaarss

Kunstendag voor Kinderen

Cultuur

Cyriel Buyssestraat 15
9850 Nevele
tel. 09 321 92 76
cultuurdienst@nevele.be

Op zondag 18 november 2018 slaan de Cultuurdienst, de Bibliotheek en de Jeugddienst de handen in elkaar om er opnieuw een onvergetelijke editie van de Kunstendag voor Kinderen van te maken.

Kinderen tussen 4 en 8 jaar zijn van 10.30 tot 11.30 uur welkom op de BorrelWOORDjes. Kinderen tussen 6 en 12 jaar hebben de keuze uit 3 workshops. Voor deelname aan de BorrelWOORDjes moet er niet ingeschreven worden, voor de workshops wel.

Schrijf jouw kind voor woensdag 15 november 2018 in voor één van de 3 workshops door een mailtje te sturen naar cultuurdienst@nevele.be. Wacht niet te lang met inschrijven, want de plaatsen zijn beperkt tot 20 kinderen per workshop. Deelname aan een workshop kost 2 euro per kind. Een gratis drankje in de pauze is inbegrepen in de prijs. Je betaalt de 2 euro cash aan het onthaal op de Kunstendag voor Kinderen in de inkomhal van de bibliotheek (Stationsstraat 20, Landegem).

Tijdens de workshops neemt Kanvas Atelier de kinderen mee naar het Land van Nevele in de toekomst. Door de opwarming van de aarde zijn de ijskappen gesmolten en is het waterpeil gestegen. Nevele is helemaal onder de waterspiegel verdwenen. Benieuwd hoe leven onder water mogelijk is?Workshop "Het onderwaterpak" (3D)

  • 10.00 - 12.00 uur: "Het Onderwaterpak"
    Maak je eigen overlevingspak voor het leven onder water. We gaan aan de slag met afvalmaterialen en knutselen op twee uur een unieke onderwaterhelm in elkaar. Deze helm krijgen de kinderen op het einde van de sessie ook mee naar huis.
  • 13.00 - 15.00 uur: "Transporter 3000" (3D + grafiek)
    Ook onder water moeten we ons makkelijk kunnen verplaatsen. We willen Elon Musk voor zijn en maken een eigen onderzeeër. We baseren ons hiervoor op de vorm van de Leievissen. Met een persoonlijke stempel geef je jouw onderzeeër een unieke vingerafdruk. Ook de onderzeeër mogen de kinderen mee naar huis nemen!
  • 16.00 - 18.00 uur: Workshop "Thuis in Nevele" (3D + schilderen)
    Wonen onder water? Maak je eigen huis onder water ... Baseer je op een schildpad, octopus of kwal om een eigen thuis onder zee te ontwerpen. Ga naar huis met een creatie die ook als lampenkap in jouw kamer kan dienen!