aaarss

Cultuurraad

Cultuur

Cyriel Buyssestraat 15
9850 Nevele
tel. 09 321 92 76
cultuurdienst@nevele.be

Doel
De cultuurraad is betrokken bij de voorbereiding en de uitvoering van het gemeentelijk cultuurbeleid. Daarnaast organiseert de cultuurraad ook zelf culturele evenementen zoals de 11 juli-viering.
De cultuurraad erkent socioculturele verenigingen, zie onder erkennen van verenigingen. Jaarlijks organiseert de cultuurraad een algemene vergadering waarop de socioculturele verenigingen uitgenodigd worden en een erkenningsformulier dienen in te vullen.

Samenstelling van de Algemene Vergadering en het bestuur van de Cultuurraad
Iedere 6 jaar dient de Cultuurraad na de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw samengesteld te worden. Verenigingen die lid willen worden/blijven van de Cultuurraad, kunnen hun lidmaatschap via deze link aanvragen.

Geïnteresseerde inwoners die geen lid zijn van een socio-culturele vereniging, kunnen eveneens aansluiten bij de Algemene Vergadering (als "gecoöpteerden'), Zij kunnen zich aansluiten door dit formulier in te vullen.

Uit de Algemene Vergadering wordt ook een bestuur samengesteld. Op de eerste Algemene Vergadering wordt via een stemronde de samenstelling van het Bestuur bepaald.

Meer info?
Cultuurdienst, tel. 09 321 92 76, cultuurdienst@nevele.be

Regelgeving?