aaarss

a. Uitlenen, verlengen, reserveren

Bibliotheek

Stationsstraat 20
9850 Landegem
tel. 09 321 92 70
bibliotheek@nevele.be

Uitlenen en verlengen

Eén uitleenperiode bedraagt maximum drie weken. Je kunt je materialen echter verlengen tot maximum negen weken. Hierbij kun je zoveel verlengingen uitvoeren als je wil. In principe kun je dus elke dag je materialen verlengen tot de termijn van negen weken bereikt is.

Dit geldt niet voor dvd’s: deze worden uitgeleend voor drie weken, maar kunnen niet meer verlengd worden.

Ook indien iemand anders je boek of cd gereserveerd heeft, zul je dit niet meer kunnen verlengen.

Materialen terugbrengen

Materialen terugbrengen kan tijdens de openingsuren van de bib, maar sinds juni 2015 ook buiten de openingsuren via de inleverbus die zich aan de ingang van de bib bevindt. Je materialen worden dan tijdens de volgende openingsdag van de bib van je kaart gehaald.

Reserveren

Alleen uitgeleend materiaal kan gereserveerd worden. Een reservatie kost 0,50 euro. Dit bedrag dient ook betaald te worden indien het gereserveerde object niet opgehaald wordt.

Verlengen en reserveren doe je via http://mijn.bibliotheek.be 

Je vindt de toegang tot MijnBibliotheek ook bovenaan het startscherm van de catalogus.

mijnbibliotheek

Wie dit wenst, kan ook verlengen en reserveren via mail of telefoon. Zorg er in dit geval voor dat je jouw lidkaart bij de hand hebt, want wij hebben het barcodenummer nodig om te kunnen verlengen of reserveren. Indien je gebruik maakt van de elektronische identiteitskaart (Eid), hebben wij jouw rijksregisternummer nodig. Vermeld jouw nummer steeds in je mail of in het telefoongesprek.

Mail: bibliotheek@nevele.be
Tel. 09 321 92 70

Natuurlijk kan je ook altijd terecht aan de balie van de bibliotheek om te verlengen of te reserveren!

Aankoopsuggesties

Wie dit wenst, kan ook een aankoopsuggestie doorgeven aan de bibliotheek. We bekijken dan of we deze suggestie al dan niet zullen aankopen. Indien dat het geval is, zal dit werk meteen voor jou gereserveerd worden. Ook hiervoor zal 0,50 euro aangerekend worden.

Download hier (83.1 kB) het retributiereglement ter inning van bibliothecaire ontvangsten van allerlei aard.