aaarss

b. Nieuws en activiteiten

Bibliotheek

Stationsstraat 20
9850 Landegem
tel. 09 321 92 70
bibliotheek@nevele.be

Verwendag en boekenverkoop

Naar goede gewoonte pakt de bib in het najaar uit met de jaarlijkse verwendag. Wie op zaterdag 13 oktober 2018 tussen 9.00 en 12.00 uur langskomt in de bib, wordt extra in de watten gelegd met een hapje en een drankje.

Bovendien kunt u dan ook in première rondneuzen op onze jaarlijkse boekenverkoop. U vindt er weer een hele hoop romans, non-fictie werken, tijdschriften, dvd’s en nog veel meer. Alles wordt zoals steeds aan spotprijzen te koop aangeboden.

Naast zaterdag 13 oktober (9.00 tot 12.00 uur) is de boekenverkoop ook nog te bezoeken op zondag 14 oktober (9.00 tot 12.00 uur) en dinsdag 16 oktober (16.00 tot 20.00 uur).

BorrelWOORDjes

EnzoWOORD zorgt één keer in de maand voor het leukste verteluurtje in de bib. Alle kinderen van 4 tot 8 jaar zijn van harte welkom op zondagvoormiddag van 10.30 tot 11.30 uur voor de spannendste en leukste verhalen.

Wanneer? Zondag 21 oktober 2018 van 10.30 tot 11.30 uur

Thema? Het thema deze keer is 'geheimen'.

Waar? In de bibliotheek van Nevele, Stationsstraat 20, 9850 Landegem

Noteer alvast ook de volgende data in je agenda: 18 november en 16 december 2018

Doorzoek duizenden kranten, dankzij de bib

Sinds kort biedt de bibliotheek van Nevele zijn leners Gopress aan. Dit is een digitaal krantenaanbod voor leden van onze bibliotheek. Het heeft twee luiken: de kiosk en het krantenarchief. De kiosk biedt de digitale dag- en weekbladen van de laatste zeven publicatiedagen. Dit is enkel raadpleegbaar in de bibliotheek. Het krantenarchief is een doorzoekbaar digitaal archief van krantenartikelen, met uitzondering van de afgelopen twee dagen. Dit krantenarchief kan door leden van de bibliotheek ook thuis geraadpleegd worden. Hiervoor kan je in de bibliotheek een code afhalen die een jaar lang geldig blijft. Dus geen gedoe meer met oude kranten als je informatie zoekt!

Luister eens naar een boek

Bib Nevele vulde de collectie luisterboeken aan met flink wat spectaculaire nieuwe titels. Absolute topwerken als Norwegian Wood van Haruki Murakami, De alchemist van Paulo Coelho, Zout op mijn huid van Benoite Groult, De Hobbit van J.R.R. Tolkien of Max Havelaar van Multatuli zijn slechts enkele van de nieuwe titels die nu beschikbaar zijn op cd. De boeken worden voorgelezen door de mooiste stemmen, zodat u het zelf niet hoeft te doen. Luisterboeken zijn voor veel mensen het ideale middel om lange autoritten en ellenlange files een aangename invulling te geven. Al kunt u ze uiteraard ook opzetten tijdens het strijken, schilderen, joggen of alle andere activiteiten die het even moeilijk maken een boek ter hand te nemen. Wilt u er nog wat van opsteken ook, dan hebben we voor u een uitgebreid aanbod hoorcolleges. China, Eerste Wereldoorlog, De wereld van onze psyche, Geschiedenis in het groot en De taal van de muziek zijn slechts enkele van onze ongelooflijk interessante nieuwe titels.
De jeugd wordt uiteraard ook niet vergeten. Populaire werken als De Grijze Jager, Het leven van een loser en Hoe overleef ik mijn vakantie? zijn nu ook als luisterboek verkrijgbaar.