aaarss

h. Collectie

Bibliotheek

Stationsstraat 20
9850 Landegem
tel. 09 321 92 70
bibliotheek@nevele.be

Collectie

Op zoek naar de nieuwste aanwinsten van de bibliotheek? U vindt deze onder Aanwinsten.
Download hier (1.7 MB)de brochure met een voorstelling van onze collectie. De bibliotheek beschikt over een ruime collectie van ongeveer 46.000 gedrukte materialen en 7.600 audiovisuele materialen. Naast boeken (romans, informatieve boeken, kinder- en jeugdboeken) vindt u er ook strips (voor kinderen en volwassenen) en een 100-tal tijdschriften (uitleenbaar).
Elke dag zijn er ook vijf kranten raadpleegbaar: De Standaard, De Morgen, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws en De Tijd. De kranten- en tijdschriftenhoek is elke voormiddag open van 10.00 tot 12.00 uur.
De collectie audiovisuele materialen bestaat uit cd’s, dvd’s (speelfilms, informatieve films en muziek-dvd’s), cd-roms, en taalcursussen. Uiteraard groeit de collectie voortdurend aan.

Internet en kopiëren

De bibliotheek stelt enkele computers met internet ter beschikking tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
Printen is mogelijk tegen betaling: de kostprijs van een zwart-wit print is 0,10 euro, een kleurenprint kost 0,25 euro per pagina.
Daarnaast is er ook een kopieerapparaat beschikbaar. Hiermee kunt u zwart-wit kopies maken voor 0,05 euro per pagina. Hiervoor zijn ook kopieerkaarten te verkrijgen: 1,25 euro voor 25 kopies; 5,00 euro voor 100 kopies

Gopress

Gopress is een digitaal krantenaanbod voor leden van de bibliotheek. Het heeft twee luiken: de kiosk en het krantenarchief. De kiosk biedt de digitale dag- en weekbladen van de laatste zeven publicatiedagen. Dit is enkel raadpleegbaar in de bibliotheek. Het krantenarchief is een doorzoekbaar digitaal archief van krantenartikelen, met uitzondering van de afgelopen twee dagen. Dit krantenarchief kan door leden van de bibliotheek ook thuis geraadpleegd worden. Hiervoor kunt u  in de bibliotheek een code afhalen die een jaar lang geldig blijft. Dus geen gedoe meer met oude kranten als u informatie zoekt!

Grootletterboeken

Wie moeite heeft om al te kleine lettertjes te lezen, kan in de bibliotheek ook terecht voor grootletterboeken. De naam zegt het al: deze boeken bevatten grote letters, zodat deze makkelijker te lezen zijn.

Daisy-boeken

Ook onze Daisy-boeken zijn er om te beluisteren, maar zij richten zich op mensen met een visuele of andere leesbeperking (dyslexie, spier- en gewrichtsziekten,...). Deze luisterboeken zijn op een cd-rom gebrand die met een speciale Daisy-speler kunnen worden afgespeeld. Ook deze speler kan in de bibliotheek worden geleend. Daarnaast kan men deze Daisy-boeken ook gewoon op de pc afspelen.

Kamishibai

Wie graag iets speciaals voor kinderen organiseert, kan het Kamishibai-verteltheater uitlenen. Dit is een houten theater dat plaats biedt voor enkele vertelplaten. Terwijl de kinderen aan de voorkant de prenten bekijken, kan de verteller de tekst die op de achterkant staat voorlezen.