aaarss

Hoeve- en streekproducten

Communicatie

Cyriel Buyssestraat 15
9850 Nevele
tel. 09 321 92 15/17
communicatie@nevele.be

Wat?
Het Meetjesland is een regio met tal van ambachtelijke bedrijven en hoeveproducenten. Begin 2007 werd de coöperatieve vennootschap (cvba) Mmm...eetjesland opgericht waarin heel wat hoeve- en streekproducenten zich verenigen. Dankzij de coöperatieve kunt u kennismaken met verse producten die op ambachtelijke wijze gemaakt worden zoals bijvoorbeeld streekbieren, zuivelproducten, ambachtelijke pralines.

  • Baron Cyriel Buysse bier: een elegant blond degustatiebier van 6,5 % alc. vol. met een zacht en doordrinkbaar karakter. het bier is te verkrijgen bij dranken Union, Ter Mote 3 in Nevele.
  • (Vital)nougat (een snoep bereid met o.m. amandelen, pistaches, Belgische chocolade, verse eiwitten en honing) geproduceerd door Nougat Vital, Vaart Links 61, 9850 Nevele, www.vital.be. Het bedrijf bracht onder meer een speciale Cyriel Buyssenougat op de markt als ode aan Neveles bekendste inwoner-schrijver.
  • Het Nevels brasvarken van Verbivar onderscheidt zich door zijn kwaliteit en antibioticavrije kweek. Het brasvar (www.brasvar.be)  is te verkrijgen bij slagerij Floraume (www.floraume.be) en bij slagerij Mortier (www.slagerijmortier.be)
  • Verder zijn er in onze gemeente tal van producten te verkrijgen zoals aardbeien, eieren, aardappelen, trostomaten, fruit...Haal ze rechtstreeks op bij de boer of via automaten.
  • Gemapa is een tuinbouwbedrijf gespecialiseerd in de teelt van paprika's, waaraan je na afspraak een groepsbezoek kan brengen (www.paprikakwekerijgemapa.be)
  • Pinkjuice is een bedrijf dat gespecialiseerd is in roze tomaten die verwerkt worden tot sap (www.drinkpinkjuice.com)

Geschenkpakketten van hoeve- en streekproducten
Om het Meetjesland en zijn producten tot in ieders huiskamer te brengen, voorziet de coöperatieve handige geschenkdozen, boordevol lekkernijen. Er zijn drie soorten geschenkdozen, afhankelijk van de prijs. Zo is er een pakket van 20 euro, 30 euro en 40 euro te verkrijgen. De inhoud van een geschenkdoos wordt altijd exclusief volgens uw smaak samengesteld.

Meer info:

  • cvba Mmm...eetjesland, Plattelandscentrum Meetjesland vzw, Leemweg 24, 9980 Sint-Laureins, tel. 09 379 87 37, info@mmm-eetjesland.be; website
  • Veel van de hogervermelde producten zijn ook verkrijgbaar bij Maison Sucrée, Delicatessenhandel, Cyriel Buyssestraat 16, 9850 Nevele,