aaarss

Wandelnetwerk

Communicatie

Cyriel Buyssestraat 15
9850 Nevele
tel. 09 321 92 15/17
communicatie@nevele.be

Wat?
Met de diverse wandelnetwerken in Oost-Vlaanderen stippelt u zelf uw wandeltocht uit. Het enige wat u nodig hebt is een wandelnetwerkkaart bijvoorbeeld Meetjeslandse Bossen.
U noteert op voorhand de knooppunten waarlangs u wilt wandelen in de juiste volgorde.
De aanduidingen langs de wegen gebeuren immers door middel van knooppuntborden en doorverwijsborden (rood-witte bordjes).
Een knooppuntbord vindt u terug op plaatsen waar de wandeltrajecten elkaar kruisen. Elk knooppunt heeft een nummer en geeft aan in welke richting u hoeft te wandelen om het volgende knooppunt te bereiken.
Tussen de knooppunten wijzen de doorverwijsborden u in de goede richting.

Wandelnetwerkkaarten
In de regio Meetjesland zijn momenteel volgende wandelnetwerkkaarten:

  • Meetjeslandse Kreken
  • Meetjeslandse Bossen
  • Bulskampveld

Waar kunt u terecht?
Deze kaarten kunt u kopen bij Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Meetjesland, Meetjeslandse toeristische diensten, Standaard Boekhandel of Fnac.

Wat kost het?
De wandelnetwerkkaarten kosten zes euro.

Zelf uw wandelroute samenstellen? Via de online wandelrouteplanner!
Snel en eenvoudig een wandelroute plannen op het wandelnetwerk? Het kan met de online routeplanner op de site van Toerisme Oost-Vlaanderen . Zo kunt u vanachter uw computerscherm uw tocht op maat samenstellen, afprinten en zelfs downloaden naar een GPS.
Hoe werkt het?

Probleem met de bewegwijzering van een wandelnetwerk of een andere route van Toerisme Oost-Vlaanderen?
Om de bewegwijzering van de wandelnetwerken regelmatig te controleren werkt Toerisme Oost-Vlaanderen met vrijwillige meters en peters. Deze dienen eenmaal per jaar een lus op één van de netwerken te controleren op eventuele foutieve of ontbrekende bewegwijzering en deze te melden aan Toerisme Oost-Vlaanderen. Op basis van hun opmerkingen voert Toerisme Oost-Vlaanderen de nodige aanpassingen en herstellingen uit.
Stelt u zelf als gebruiker echter problemen vast bij de bewegwijzering langs  routes en netwerken van Toerisme Oost-Vlaanderen? Ontbreekt er ergens een bordje of een wegwijzer? Hebt u suggesties of opmerkingen? Meld het Toerisme Oost-Vlaanderen: