aaarss

Fietsroutes in de buurtgemeenten

Communicatie

Brielstraat 2
9800 Deinze
tel. 09 381 95 00
communicatie@nevele.be

Wat?
Toerisme Oost-Vlaanderen geeft een aantal bewegwijzerde, lusvormige fietsroutes uit zoals de Nevellandroute (48 km).  Ze lopen langs rustige, veilige wegjes en zijn tussen de 30 en 50 kilometer lang. De zeshoekige, rood-witte bordjes wijzen u de weg en de brochures bevatten een gedetailleerde routekaart en een uitgebreide wegbeschrijving met toeristische en praktische informatie. Ook in de buurtgemeenten van Nevele bestaan dergelijke fietsroutes. De routes kunt u kopen bij Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Meetjesland. Neem ook een kijkje op de website van Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Meetjesland

Wat kosten de routes?
Ze kosten 2 euro per exemplaar.  U kunt op de site van Toerisme Oost-Vlaanderen een gratis plannetje van onderstaande routes downloaden in PDF-formaat. GPS gebruikers kunnen bovendien gratis de routes downloaden in GPX-formaat. Gewoon downloaden, overzetten op uw GPS en fietsen maar!

Leiestreekroute, 51 km

Deze route verkent de schilderachtige streek ten zuiden van Gent. Rode draad van deze route is de Leie tussen Gent en Deinze. De route start aan het recreatiedomein De Blaarmeersen aan de Watersportbaan  in Gent en slingert zich langs Sint-Denijs-Westrem, Nazareth een weg naar Deinze, Sint-Martens-Latem en Deurle.

Milieuroute, 50 km

De Milieuroute verbindt de Leie met de Schelde. Reizen om te leren is het motto van dit traject. Naast de toeristische bezienswaardigheden besteedt deze route heel wat aandacht aan onze relatie met het leefmilieu. Zo fietsen we onder meer langs een waterzuiveringsstation en voorbij het natuur-educatief centrum De Kaaihoeve. De route start aan het recreatiedomein Brielmeersen, Lucien Matthyslaan, Deinze.

Drongengoedroute, 44 km

Deze fietsroute trekt door drie Meetjeslandse bossen: Het Leen, het Keigatbos en het Drongengoed. De route start aan de historische Drongengoedhoeve, Drongengoedweg 9, Knesselare. Het landschap is licht heuvelachtig.

Woestijneroute, 44 km

Deze route start aan het gemeentehuis in Aalter, Sint-Gerolflaan en verkent Ursel en Knesselare. We fietsen door een stuk heide, langs de Brugse Vaart en door het Drongengoedbos. Een woestijne was vroeger een woest en onbebouwd stuk grond.

Probleem met de bewegwijzering van de fiets- of andere routes van Toerisme Oost-Vlaanderen?
Om de bewegwijzering van de routes  regelmatig te controleren hebben de routes vrijwillige meters en peters. Deze dienen jaarlijks van maart tot november elk eenmaal het traject te controleren op eventuele gebreken en deze te melden aan Toerisme Oost-Vlaanderen. Op basis van hun opmerkingen voert Toerisme Oost-Vlaanderen de nodige aanpassingen en herstellingen uit.
Stelt u zelf als gebruiker echter problemen vast bij de bewegwijzering langs  routes en netwerken van Toerisme Oost-Vlaanderen? Ontbreekt er ergens een bordje of een wegwijzer? Hebt u suggesties of opmerkingen? Meld het Toerisme Oost-Vlaanderen: