aaarss

Burensportdienst Leiestreek

Sport

Zeistraat 41
9850 Nevele
tel. 09 321 92 24
sportdienst@nevele.be

Wat?
De gemeente Nevele is naast andere gemeenten (Aalter, Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Zulte, Sint-Martens-Latem) lid van de Interlokale Vereniging (IV) Burensportdienst Leiestreek.
Deze organiseert sportactiviteiten op diverse locaties zoals de Avonturensportdag (een jaarlijkse sportinstuif voor jongeren van tien tot zestien jaar), de personeelssportdag, een recreatief petanquetornooi...

De IV Burensportdienst Leiestreek bestaat uit twee organen:

  • het beheerscomité: hierin zetelen alle schepenen van sport of hun plaatsvervangers. De zetel bevindt zich in Deinze.Het beheerscomité vergadert in principe eenmaal per jaar in een algemene vergadering. De samenstelling van het beheerscomité kan hier gedownload worden.
  • de Technische Commissie (TC): in deze commissie zetelen de sportfunctionarissen en sportverantwoordelijken van de aangesloten gemeenten. Zij komen maandelijks samen en vergaderen afwisselend in de verschillende gemeenten. De Technische Commissie  bereidt de gezamenlijke activiteiten voor en organiseert vormingssessies voor de verschillende clubbesturen en leden in de regio van de Leiestreek. De samenstelling van de Technische Commissie kan hier (63.7 kB)gedownload worden.