aaarss

PWA wordt wijk-werken

Op 1 januari 2018 werd PWA (Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap) omgevormd tot wijk-werken. Concreet betekent het dat de VDAB samen met de nieuwe wijk-werkorganisatie Leie en Schelde het wijk-werken zal organiseren. Binnen de nieuwe wijk-werkorganisatie Leie en Schelde werken tien gemeenten samen: Deinze, Merelbeke, Nevele, Zulte, De Pinte, Sint-Martens-Latem, Nazareth, Destelbergen, Melle en Gavere.

Met het wijk-werken gaan heel wat werkzoekenden aan de slag in scholen, verenigingen, bij de gemeente of in land- en tuinbouwbedrijven. Maar wijk-werkers kunnen ook bij jou thuis enkele uren per week werkervaring opdoen. Die ervaring is belangrijk en is vaak een noodzakelijke stap in de zoektocht naar een duurzame job.Via het wijk-werken kan je verschillende soorten opdrachten laten uitvoeren: sneeuwruimen of ouderen gezelschap houden, gras maaien bij je thuis, kinderopvang of busbegeleiding op een school, enz. Ook voor logistieke ondersteuning of parkingwachters bij evenementen kan je de hulp inschakelen van een wijk-werker.

Wil je een beroep wil doen op een wijk-werker? Registreer je dan eerst online op www.vdab.be/wijk-werken. Bij je registratie krijg je een overzicht van de mogelijke activiteiten.

Na je registratie betaal je een jaarlijkse bijdrage van 7,50 euro. Daarna kan je een beroep doen op een wijk-werker en betaal je per gepresteerd uur. Voor een wijk-werkcheque betaal je 7,45 euro per uur. Er zijn papieren cheques, maar je kan ook elektronische cheques aankopen. De wijk-werker is verzekerd, je moet dus zelf geen verzekering afsluiten. Ook een verplaatsingsvergoeding is inbegrepen in de prijs van een wijk-werkcheque.

Meer info:
www.vdab.be/wijk-werken
Tel. 09 381 69 85
Je kan elke eerste woensdag van de maand van 9.00 tot 11.45 uur in het gemeentehuis (Cyriel Buyssestraat 15) met jouw vragen terecht bij Ilse De Weirdt, VDAB bemiddelaar wijk-werken Leie & Schelde. In de namiddag werkt ze enkel op afspraak.