aaarss

Toegankelijkheidsprijs voor Okay Landegem

De gemeentelijke adviesraad voor personen met een beperking reikte op 5 februari 2018 de Nevelse toegankelijkheidsprijs uit aan warenhuis Okay (Landegem). Met deze prijs willen de gemeentelijke adviesraad voor personen met een beperking en het gemeentebestuur de toegankelijkheidsproblematiek in de kijker plaatsen en de Nevelse handelaars aanmoedigen om hiervoor initiatieven te nemen.

Okay werd zo beloond voor de bijzondere inspanningen die ze leveren om de zaak toegankelijk te maken voor personen met een lichamelijke, visuele, auditieve of verstandelijke beperking, zoals toegankelijke infrastructuur en voorbehouden parkeerplaatsen. Om deze toegankelijkheid te etaleren mag Okay voortaan een toegankelijkheidssticker aan de inkom kleven. Deze sticker werd ontworpen door Simon Coussement, een bewoner van Home Angèle Verburght.

Niet alleen Okay deed een extra inspanning om de toegankelijkheid voor personen met een beperking te verbeteren, ook de volgende handelszaken werden genomineerd en kregen een toegankelijkheidssticker:

  • Nevele: Apotheken Vidafar en Vervaeke, Bakkerij Welvaert, Bistro Tantes en Lingerie Venus.
  • Landegem: Bakkerij Aristo, Huisartsen Te Lande, KBC Landegem, Keurslagerij Geert & Kristel en Slagerij Geert
  • Hansbeke: Apotheek Baeyens en Mieke’s Superetje.

Toegankelijkheidsprijs
Klik om te vergroten