aaarss

Schrijf je in op BE-Alert

Sinds juni 2017 kunnen lokale overheden BE-Alert inzetten om inwoners te verwittigen bij een noodsituatie. Via BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen: sms, e-mail of een gesproken bericht. Net zoals bij alle andere aspecten van de noodplanning, is het essentieel om ook de inzet van BE-Alert goed voor te bereiden en regelmatig te testen.

Op donderdag 5 juli 2018 hebben we samen met 130 andere steden en gemeenten BE-Alert getest. Wij zonden al onze 626 inwoners ingeschreven op BE-Alert vandaag een testbericht via de telefoon. 100 % van deze berichten werd correct ontvangen en we noteerden eventjes later al een 100-tal nieuwe inschrijvingen op BE-Alert!

Met dit grootschalig testmoment over heel het land, willen we ook iedereen oproepen om zich te registreren in BE-Alert.  Zo zorg je ervoor dat ook jij meteen verwittigd wordt in een noodsituatie.

Schrijf je vandaag nog in op www.be-alert.be

Sla meteen ook het nummer van BE-Alert (1789) op bij je contactpersonen. Zo weet je direct dat een bericht afkomstig is van BE-Alert.

Meer info:
Communicatiedienst
Tel. 09 321 92 15
communicatie@nevele.be

Benieuwd naar alle resultaten van deze test? Neem een kijkje op www.crisiscenter.be