aaarss

Groepsactie stookolietanksanering

Plan je een omschakeling van stookolie naar aardgas of een andere warmtebron? Of ben je al omgeschakeld, maar is jouw stookolietank nog niet gesaneerd? Doe dan mee aan de groepsactie van Veneco en laat jouw ondergrondse of bovengrondse tank saneren tegen de beste voorwaarden. De groepsactie loopt nog tot 31 juli 2019.

Waarom saneren?
De milieuwetgeving bepaalt dat elke buiten gebruik gestelde tank geledigd, gereinigd en verwijderd of opgevuld moet worden door een erkend tanktechnicus. Oude stookolietanks bevatten vaak nog olieresten en kunnen roesten en doorlekken. Dit houdt een ernstig risico in voor bodem en grondwatervervuiling. Een niet-gesaneerde tank houdt ook een financieel risico in want de eigenaar moet instaan voor de kosten van bodemsanering. Bovendien moet je bij verkoop van je woning met een attest kunnen bewijzen dat de tank correct werd gesaneerd.

Samen met 20 aangesloten gemeenten, waaronder de gemeente Nevele, organiseert Veneco een groepsactie stookolietanksanering voor particulieren. Een groepsactie laat immers betere voorwaarden toe. Een jury met vertegenwoordigers uit de deelnemende gemeenten besliste om voor deze groepsactie samen te werken met All-in Tank Service uit Eke. Zowel voor bovengrondse als ondergrondse tanksaneringen bieden zij de scherpste prijzen aan. Bovendien beperken ze de milieu-impact van de saneringswerkzaamheden door te werken met bioschuim voor het opvullen van oude tanks en door het beperken van de transportbewegingen. 

Infosessie
De groepsactie stookolietanksanering komt ook aan bod tijdens de infosessie over duurzaam energiegebruik die Veneco, Eandis/Infrax, de gemeente Nevele, de stad Deinze en de gemeente Zulte samen organiseren op donderdag 13 september 2018 om 19.00 uur in BC De Rekkelinge (Desiré Delcroixstraat 1, Deinze).

Inschrijven voor deze infosessies kan via www.eandis.be/infosessie-Deinze.

Nog vragen over de groepsaankoop?
An Heyerick (stafmedewerker energie en klimaat bij Veneco)
an.heyerick@veneco.be
Tel. 09 218 98 37