aaarss

Kunstendag voor Kinderen op zondag 18 november

Op zondag 18 november 2018 slaan de Cultuurdienst, de Bibliotheek en de Jeugddienst de handen in elkaar om opnieuw een onvergetelijke editie van de Kunstendag voor Kinderen in elkaar te knutselen, met een herfsteditie van de BorrelWOORDjes en leuke workshops.

Borrelwoordjes
We starten de Kunstendag in de voormiddag met de BorrelWOORDjes (10.30 - 11.30 uur), het populaire vertelmoment voor kinderen van 4 tot 8 jaar, dat volledig in het teken van de herfst staat. Harde wind, vallende bladeren in de prachtigste kleuren, heerlijk in plassen springen ... Kom luisteren naar de mooiste herfstverhalen!

Vooraf inschrijven is niet nodig.

Workshops
Kinderen tussen 6 en 12 jaar hebben op de Kunstendag de keuze uit 3 workshops. Voor deelname aan de workshops moet er wel vooraf ingeschreven worden. Schrijf jouw kind vooraf in voor één van de 3 workshops door een mailtje te sturen naar cultuurdienst@nevele.be. Wacht niet te lang met inschrijven, want de plaatsen zijn beperkt tot 20 kinderen per workshop.

Deelname aan een workshop kost 2 euro per kind. Een drankje in de pauze is inbegrepen in de prijs. Je betaalt de 2 euro cash aan het onthaal op de Kunstendag voor Kinderen in de inkomhal van de bibliotheek (Stationsstraat 20, Landegem).

Tijdens de workshops neemt Kanvas Atelier de kinderen mee naar het Land van Nevele in de toekomst. Door de opwarming van de aarde zijn de ijskappen gesmolten en is het waterpeil gestegen. Nevele is helemaal onder de waterspiegel verdwenen. Benieuwd hoe leven onder water mogelijk is?

  • 10.00 - 12.00 uur: workshop "Het onderwaterpak" (3D)
    Maak je eigen overlevingspak voor het leven onder water. We gaan aan de slag met afvalmaterialen en knutselen op twee uur een unieke onderwaterhelm in elkaar. Deze helm krijgen de kinderen op het einde van de sessie ook mee naar huis.
  • 13.00 - 15.00 uur: workshop "Transporter 3000" (3D + grafiek)
    Ook onder water moeten we ons makkelijk kunnen verplaatsen. We willen Elon Musk voor zijn en maken een eigen onderzeeër. We baseren ons hiervoor op de vorm van de Leievissen. Met een persoonlijke stempel geef je jouw onderzeeër een unieke vingerafdruk. Ook de onderzeeër mogen de kinderen mee naar huis nemen!

  • 16.00 -18.00 uur: workshop "Thuis in Nevele" (3D + schilderen)
    Wonen onder water? Maak je eigen huis onder water ... Baseer je op een schildpad, octopus of kwal om een eigen thuis onder zee te ontwerpen. Ga naar huis met een creatie die ook als lampenkap in jouw kamer kan dienen!

Meer info:
Cultuurdienst
Tel. 09 321 92 76
cultuurdienst@nevele.be