aaarss

Week van de Afvalophaler van 19 tot 23 november

In november organiseren VVSG/Interafval en de Vlaamse afvalintercommunales (waaronder IVM) voor het 3de jaar op rij de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter.  Deze Week is een initiatief om afvalophalers, recyclageparkwachters en netheidswerkers eens te bedanken met een vriendelijk gebaar, een schouderklopje, een opgestoken duim…

Dit jaar focust de campagne op het correct aanbieden van afval. Want hierdoor maak je het werk van de afvalophaler en recyclageparkwachter een stuk eenvoudiger. Meer info op www.houhetnet.be.

Hoe kan je de afvalophaler, parkwachter of netheidswerker bedanken?

Door gewoon zoals altijd jouw afval correct aan te bieden en door niets op de openbare weg achter te laten. 

Door jouw zak niet te zwaar te maken, door het papier en karton goed samen te binden, door geen scherpe voorwerpen in de afvalzak te stoppen, door op het recyclagepark alles correct te sorteren…

Een kleine moeite, maar het maakt het werk van anderen een flink stuk aangenamer! 

Wil je nog een extra bedanking tonen? Dat kan. Wij helpen je hierbij…

In een extra editie van het IVMMagazine – begin november in jouw brievenbus – vind je een raamposter. Hang deze poster op als blijk van dank.

Op het gemeentehuis kan je aan het onthaal en bij de Milieudienst gratis stickervellen halen. Kleef deze stickers op de afvalzak. Zo krijgt de ophaler een gevoel van appreciatie wanneer hij jouw afvalzak- 1 van de duizenden die hij wekelijks optilt – in de ophaalwagen gooit.

Heb je zelf nog een verrassing in petto?

Laat het weten op ivmmilieubeheer.be. IVM zorgt vanaf 15 november voor een pagina waarop inwoners hun appreciatie kunnen betuigen en leuke foto’s van toffe initiatieven kunnen posten. IVM geeft jouw appreciatie nadien ook door aan de ophalers, parkwachters en netheidswerkers. Dank voor het tonen van jouw respect!