aaarss

Autodelen via Cambio

Vanaf 28 november 2018 kan je aan het station van Landegem een Cambio deelauto uitlenen. Cambio autodelen zorgt er voor dat er op vaste standplaatsen auto's ter beschikking staan. Tegen een vergoeding kan je die reserveren en vrij gebruiken om bijvoorbeeld boodschappen te doen, om wat spullen te verhuizen, voor een daguitstap of voor een dienstverplaatsing. Op het einde van de rit zet je de auto terug op de standplaats, zodat de volgende gebruiker die makkelijk terugvindt.

Met Cambio heb je dus een auto wanneer je een auto wil, maar ook alleen dan. Bovendien verlost Cambio je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, herstellingen, autokeuringen, ... Cambio neemt alles voor haar rekening, en daar is ook je portemonnee bij gebaat! Bij Cambio betaal je alleen als je de wagen gebruikt en zijn er, op het bescheiden maandelijks abonnement na, geen vaste kosten. Dit maakt Cambio financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt.

Wie nog dit jaar instapt, moet geen instapkosten betalen (normale kost: 35 euro). Wie snel beslist, krijgt zijn of haar Cambio-kaart dus volledig gratis.

In drie eenvoudige stappen krijg je toegang tot dit autodeelsysteem:

  • Inschrijven doe je via de website (www.cambio.be). Zodra je ingeschreven bent, ontvang je een Cambio-kaart met pincode.
  • Reserveren doe je telefonisch (tel. 02 505 40 40), via de Cambio-app of via de website, 24 uur op 24, 7 dagen op 7. Je kan een auto reserveren voor één uur, enkele uren of meerdere dagen. Dat kan lang op voorhand, maar ook enkele minuten voor het vertrek.
  • Rijden: je haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met je persoonlijke kaart. Dankzij de tankkaart tank je op kosten van Cambio en op het einde van de rit breng je de auto gewoon terug naar zijn standplaats.

Infoavond
Dit systeem lijkt je wel wat, maar je hebt nog een aantal vragen? Kom dan naar de infoavond op maandag 26 november 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis (Cyriel Buyssestraat 15 in Nevele). We geven je die avond alle nodige uitleg over het systeem, we voorzien ruimte voor al jouw vragen en voorzien na afloop ook een drankje. We vragen je wel om vooraf in te schrijven bij onze dienst Mobiliteit.

Meer info:
Dienst Mobiliteit
Tel. 09 321 92 38
mobiliteit@nevele.be