aaarss

Fietsregistratie

Wat?
Fietsregistratie is een mogelijkheid om er voor te zorgen dat je jouw teruggevonden fiets ook echt terugkrijgt. Jouw fiets laten registreren is dus geen anti-diefstal middel. De geregistreerde teruggevonden fiets kan echter gemakkelijker terugbezorgd worden aan de rechtmatige eigenaar.

Voor wie?
Elke inwoner van Nevele.

Waar kunt u terecht?
NA AFSPRAAK kan je jouw fiets laten registreren (labelen) in de gemeentelijke sportzaal (bovenzaal), Stationsstraat 19 in Landegem.

Je dient voor een afspraak contact op te nemen met de zaalwachters in Landegem (0476 32 78 58 of 0490 11 55 87).

Een gemeentelijk personeelslid kleeft twee onverwijderbare stickers met jouw  rijksregisternummer (terug te vinden op jouw  identiteitskaart of SIS-kaart) op jouw fiets.

Wat kost het?
Gratis.

Wat moet u meebrengen?
Identiteitskaart of SIS-kaart

Tips om fietsdiefstal te voorkomen

  • Doe jouw fiets altijd op slot, ook als je maar eventjes weg bent;
  • Gebruik fietsdiefstalvrije fietsenstallingen als die er zijn;
  • Maak jouw fiets met het frame vast aan een vast voorwerp;
  • Gebruik twee verschillende sloten. Een kettingslot of krulkabelslot bevestig je hoog en los. Het doorzagen van de ketting is moeilijker wanneer deze los hangt. Bij een kettingslot dat op de grond hangt kan de grond als steun worden gebruikt tijdens het doorknippen van het slot;
  • Laat niets achter in fietstassen of op jouw bagagedrager;
  • Laat jouw fiets graveren
  • Slechts weinig mensen kunnen hun fiets goed beschrijven. Noteer daarom de nodige gegevens en herkenningspunten van jouw fiets. Of maak een digitale foto van jouw fiets.

Fietsdiefstal aangeven bij de politie
Het is belangrijk dat de politie weet waar en hoeveel fietsen er worden gestolen. Voor de aangifte van een fietsdiefstal hoef je zelfs niet meer naar het politiekantoor te gaan. Een diefstal kan je online melden via http://www.policeonweb.be